Bělá - nový závod, Na boso

09.05.2017 09:39

Prodloužený víkend nabízel závody pouze v pondělí a to hned na třech místech. Bylo tedy třeba volit. Hrabyň jsem už několikrát běžel ale naposled před spoustou let, Stěbořice naopak v posledních létech pravidelně a pak tu byl nový závod v Běle. Volba byla snadná, Bělá.

Počasí už nebylo tak příjemné jako přes víkend, ochladilo se, ale to mi nebránilo vyrazit na kole, přes les, za Borovou, je to docela kousek. Registrace, start a cíl byl v blízkosti místního hřiště. Pořadatele se snažili a připravili všem pohodové prostředí. Šatna, hospoda, bufet, sprchy vše bylo na jednom místě k dispozici.

Nejprve startovaly děti. Měly několik věkových kategorii, na všechny pak čekala sladká odměna a posléze i vyhlašovaní vítězů. Pro ostatní pak byly připraveny závody na 2, 4 a 10 km. Trať tvořil okruh o délce 2 km, část vedla po asfaltu (to byla ta lehčí část), zbytek tráva, les a kopečky, bylo to velmi výživné...a to celé 5x (10km).

Sešla se nás tam jen hrstka, byl to první ročník a byl tak trochu testovací. Pořadatelé určitě vyhodnotí, co by se mohlo změnit, zlepšit a příště už by mohl být závod součástí POBLu. Ostatně Marek už navázal kontakt.

Následovalo vyhlášení vítězů všech tří závodů, tím ale program nekončil, nastal čas pro pochod ale né ledajaký, na boso. To byla hlavní atrakce dne, škoda, že počasí nebylo lepší, určitě bych se ho taky zúčastnil. Tak snad příště. A to ještě nebyl konec, celou akci završila bohatá tombola. 

Na pomyslnou bednu vystoupili Šimon a Viktorka za děti a já, na Marka zbylo jen čtvrté místo :-)

 

Erich

 

Diskusní téma: Bělá - nový závod, Na boso

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek