NIGHTRUN Hlučín a Běh pro Hrabyň

07.09.2016 11:44

Na úvod zdravím Tomáše a přeji úspěšný návrat na běžecké závody a zároveň ti děkuji za článek, který mě inspiroval a pošťouchl k napsání pár řádků o závodech, kterých jsem se s Jirkou Bořuckým účastnil naposled a které měly průběh a atmosféru totálně odlišnou než jsi popsal ty.

Hlučín – 2. ročník, sobota 20. srpna, má druhá účast, Jirkova premiéra a famózní výkon, kterým vyhrál svou kategorii. Start v devět večer s čelovkami, ideální počasí teplota kolem 20ti stupňů, bezvětří podél štěrkovny se dostáváme k železničnímu přejezdu v Děhylově (zajištěn Policií ČR) a hned odbočka vpravo. Kilometrové stoupání lesem, kde se člověk orientuje odrazem „výstražných trojúhelníků“, které odrážejí světlo čelovek a „světlušky“ se postupně dostávají na hráz směr Jilešovice, kde se přeběhem přes most opět dostáváme k štěrkáči a 9 kilometrů vzdálenému cíli. Člověk se musí po celou dobu soustředit, překonat stoupání, prudký seběh noční lesní pěšinou, zvládnout úzký cyklisty vyježděný pás na hrázi a panelovku v posledním úseku. Díky čipům a dalšímu vybavení – displej za bránou doběhu, dvěma dotykovým obrazovkám - si člověk může okamžitě po doběhu lustrovat výsledky celkové, po kategoriích apod. Svou atmosférou, kterou tentokrát dokreslilo noční promítání filmu Forest Gump, moderováním, zázemím (využití wc a sprch kempu), občerstvením (za 50,- Kč startovného pití, párek, sladkost), kulisou „plnou hvězd“ řadím tento závod mezi velmi povedené, a to nejen díky tomu, že jsem si po právě skončeném Riu zakusil pocit, jako Špotáková či Bolt, a to co úsilí stojí dokázat zopakovat bednu (hahaha).

Hrabyň – sobota 3. září ,1. ročník, 5-ti nebo 10-ti kilometrového běhu. Startovné 100,-, které je určeno pro nákup rehabilitačního přístroje. Zázemí sprchy, šatny RÚ – skvělá možnost nakouknout dovnitř ústavu, vidět běžný chod, vybavení, pozdravit pacienty a usměvavý personál. Mimochodem organizátory závodu byli zaměstnanci, kteří zajistili perfektní trasu lesem a polními cestami v okolí. Běžel se pětikilometrový okruh, účast asi sedmdesátka běžců. Doběhl jsem si celkově pro bramboru, ale potěšil mě synátor, který si mezi mládeží doběhl pro druhé místo a věřím, že nejen toto umístění, ale celý průběh a atmosféra ho motivují k dalšímu úsilí. Snad jedinou věcí, kterou by člověk kritizoval je velká prodleva mezi doběhem a vyhlášením, která zřejmě vyústila s nezkušeností se zpracováním výsledků. Tento čas, ale člověk mohl věnovat vyzkoušení si handbiku, přečtením bannerů, které popisovaly osudy lidí, kteří se dostali ze svého postižení a žijí plnohodnotný život přes své fyzické omezení nebo osvětou týkající se pohybového aparátu člověka. Bohulibá akce, kterou stojí za to podpořit.

Užívejte dne a doufám, že se uvidíme na „klasikách“, a to nejen na Fachmanovi….

 

Michal

 

Diskusní téma: NIGHTRUN Hlučín a Běh pro Hrabyň

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek