Okruhy, okruhy, všude kam se podíváš...

29.10.2014 09:49

Začalo to v sobotu v Opavě. Znovuzrozený memoriál Mikesky, jako součást sportovního dne pořádaného fitcentrem Pepa, měl start u obchodního centra Breda. Běželo se 6 velkých, jeden mály okruh s náběhem a doběhem k Bredě. Počasí bylo podzimí, chladné, ale zima asi nikomu nebyla, běželo se svižně.

Okruhy vedly převážně parkem, část po silnici s minimálním provozem. Vyhlašování výsledku proběhlo v teple, v pasáží obchodního domu, byla to šou se vším všudy. Každý vítěz dostal nádherný skleněný pohár a finanční odměnu. Tu dostali také 2 a 3 v kat. Program pak pokračoval během vítězů na běhátku, ale tam už jsem nebyl. Završením celého dne byla soutěž kulturistu v zaplněném divadle, ale to už bylo u něčem jiném, tam bychom s našími postavami neuspěli...:-)

 

Druhý den v neděli půlmaraton v Kobeřicích. Tam jsem byl jen jako divák, ale mnohokrát jsem ho již běžel. A opět okruhy, tentokrát ne v parku, ale přímo vesnici a 5x. Jako vždy v Kobeřicích dokonala organizace, vše perfektní, jen ta trasa kazí dojem, ale neběžel si, tak nekritizuj. Pokud bych neběžel den před tím, určitě bych tady běžel, ale už mi není...30 a trápil bych se. Navíc hned v útery se konal čtvrtmaraton v Porubě.

 

Poruba, rekordní účast hodně přes 300, počasí nádherné, trasa 6 okruhu a kousek, rovina bez aut, vítěz Vojta z Bolatic, takové to bylo. Tentokrát, i přes široký bulvár, to byla tlačenice a tak vítěz musel při předbíhaní pomalejších běžců a nejen on, dávat velký pozor. Jinak vše Ok, registrace předem, žádné fronty. Běžci měli čípy a tak výsledky byly okamžitě. Následoval kulturní program, pak vyhlášení, tombola. Myslím, že spokojeni byli všichni.

 

Erich