Olšinky 2014

21.07.2014 10:00

Slova Dalibora Halátka, že Olšinky jsou extrémní závod, protože v zimě se běhalo při -13, v létě v žáru přes 30 stupňů, vystihuje jedinečnost místa a doby.... Účast byla jako vždy, jsou prázdniny, dovolené a tak 59 startujících, v tom horku, byla solidní. Není to na Olšinkách žádný luxus, ale základní vybavení areálu poskytuje závodům potřebné zázemí...jen někdo vyměnil vložku u WC a tak děvčata, musela improvizovat a splynout s okolní přírodou. To se ale do příště určitě vyřeší... :-)

Na startu se objevil Aleš a tak nebylo pochyb o vítězi a jen díky horku odolal traťový rekord. Tři okruhy, pro někoho hodně, pro jiného málo...trasa byla až na pár kaluží suchá, ale i ty se daly oběhnout. S přibývajícími okruhy stoupala teplota na slunci. Naštěstí některé části okruhu poskytovaly stín. Pořadatelé operativně připravili pro závodníky občerstvení, voda pak byla příjemným osvěžením.

Že běžci nejsou žádná ořezávátka, dokládá i účast několika borců hodně nad 70, všichni jsme přežili...Pak už na závodníky čekala samá pozitiva, chlazené čepované pivo, melouny, nealko i alko, kdo měl chuť mohl si dopřát vínečka. Na stolech byly jak sladké fidorky, tak i slané pečivo, pohoda.

Vyhlašování představilo nejlepší v kategoriích. Dětské kat. byly vyhlášené již před startem hlavního závodu. Ceny byly hodnotné, pro vítěze navíc šampáňo...

Byl to první závod nově vzniklé sloučené Prajzsko - Opavské ligy, už se těším na další, ten bude pro změnu v Opavě. Marek pak vyhlásil vítěze minulého ročníku ligy, šanci měl každý, bez rozdílu věku a tak nebylo divu, že stupních vítězů stáli zástupci kat. B, C a D...Ačkaři málo běhali, jsou mladí, mají ještě spoustu času, třeba na ně dojde příště :-)

Na závěr poděkování všem, kteří pomohli s organizaci závodu a umožnili tak běžcům prožít žhavé dopoledne mezi příjemnými lidmi. 

 

Erich