Příští víkend: Háj, Hlučín, Hněvošice

21.05.2016 21:26

Po čtrnáctidení běžecké pauze na opavsku nás čeká trojzávod, ale naštěstí jsou tyto běhy rozloženy na pátek, sobotu a neděli. Začináme v pátek v Háji ve Slezsku, kde nás čeká Běh okolo Ostré Hůrky. Tento závod je poměrně náročný, běží se 4 okruhy v kopcovitém terénu o celkové délce 8 800 metrů, mládež, ženy a " starci " nad 60 let běží okruhy pouze dva. Tento závod je charakteristický přátelskou rodinou atmosférou, vyhlášení probíhá na Junácké chatě pod Ostrou hůrkou. Akci pořádají sportovci místního Sokola společně s Jirkou Brožem.

V sobotu se přesunem jenom kousek dál, přes řeku, do Hlučína. Zde se koná třetí ročník Hlučínského půlmaratonu, v jehož rámci se běží také maraton a běh na 9 km. Zázemí této akce se nachází v areálu hlučínské štěrkovny, běhy se odehrávají okolo vodních ploch. Na tento běh probíhá předregistrace na Champion Chip, akci pořádají Gabriela Svačinová a Petr Breitkopf.

No a máme tady neděli a Hněvošickou 10. Hněvošice je obec u polských hranic, tento závod zde před léty již existoval, pořadatelé navázali na starou tradici. V této podobě se běží již po třetí. Je to ryzí silniční záležitost! Start, cíl a zázemí je na hřišti TJ Hněvošice.

Následující víkend máme tedy před sebou hodně roboty, ale určitě se najde někdo, kdo se zúčastní všech tří akcí, v loňském roce to například dokázal Broněk Hlaváč a popsal nám svoje pocity na našich stránkách. Článek najdeš v archivu.

Podrobnosti a propozice najdeš v Kalendáři akcí

K.M.st.

Diskusní téma: Příští víkend: Háj, Hlučín, Hněvošice

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek