Jarní sezóna se blíží !

16.02.2016 19:29

Jaro jsme na opavsku vždy začínali v Kobeřicích, letos tomu ovšem bude jinak, k prvnímu závodu se sejdeme v sobotu 5.3. v Ludgeřovicích, na příjemném patnáctikilometrovém běhu. Budeme závodit na lesních,šotolinových cestách v lokalitě mezi Ludgeřovicemi a Šilheřovicemi, která se nazývá Černý les. Start je na místním hřišti a organizátory je známé běžecké duo z Ludgeřovic Luboš a Pavel.

Hned týden poté je na řadě Kobeřická 20. Název sice napovídá, že se jedná o dvacetikilometrovou distanc, ale běžci mají možnost zaběhnout si také trasy na 10. resp. na 6.km. Tento tradiční kobeřický závod ocení především vyznavači silničních běhů, všechny trasy jsou ryzí asfalt a start je v neděli v 9.oo na hřišti kobeřického fotbalového klubu. Startovné je jako vždy v Kobeřicích k běžcům velice přátelské!!!

No a potom je tady už neděle 20.3. a naše JARNÍ DESÍTKA. Jedná se o čistou, zaměřenou desítku, trasa vede po asfaltové cyklostezce kolem řeky opavice, má minimální převýšení a je to příležitost zkusit si osobák, za taky přátelskou cenu 50,-Kč. Start je v 10. hodin na Olšinkách.

Čtvrtý dubnový týden patří Jilešovicím - Hasičský velikonoční čtvrtmaraton - tak zní oficiální název tohoto běhu okolo hlučínské štěrkovny. Trasa je také zaměřena, depo je v restauraci "u Malurů", akci pořádá Jirka Brož za podpory MKS Ostrava a ZNS Jilešovice. Běží se v sobotu!

Následuje duben: Caramba v Březové, Bolatice atd. atd. Potěšitelné je, že nedošlo k žádné termínové kolizi a že se pořadatelé navzájem respektují.

K.M.st.

Více informací najdeš v kalendáři akcí