Nová pravidla

28.06.2013 12:48

Tak už se nám to blíží, další ročník PBL 2013. První závod bude stejně jako vloni Olšinky kros, který je naplánován na 21.7.2013. Už se pomalu vybírají další závody, jen se čeká na potvrzení, že budou. Novinkou bude letos Běh Hlučínem a pak ješte staronový závod, myslím, u Hněvošic. Běhu by mělo zůstat 15, jen se změní systém bodování a to následovně:

 

Výchozím časem bude čas celkového vítěze závodu a body se budou určovat procentuálním odstupem od tohoto času

příklad: vítěz má čas 1:00:00 = 100,0000 bodů, závodník s časem 2:00:00 = 50,0000 bodů

 

tabulka je již připravená na  https://prajzskaliga.wz.cz/pbl2013.htm, novinkou ješte budou kategorie, nebudou sice nijak hodnoceny, ale můžete si aspoň porovnat výsledky s dalšími ve stejné kategorii. Jen musim sehnat data narození účastníků, to ale asi nebude problém.

 

v diskuzi přivítám připomínky a podněty.

 

Marek

 

 

 

Diskusní téma: Nová pravidla

Datum: 05.03.2014

Vložil: marek

Titulek: proto

ano, muj hlavni plan, je primet bezce z okoli k ucasti v zavodech. nejak ja motivovat. ohledne poradatelske cinnosti - proto se skrtaji 3 zavody, zadny klub jich nema vic zastoupenych. ja porad uvazuji o tom, jak to co nejlepe udelat, at to vsechny bavi. tady se nejedna o zadne zavratne ceny, ale aspon se vsichni muzeme porovnat mezi sebou, jak na tom jsme, jak casto chodime na zavody atd. bohuzel na prajzske neni jeste dostatek zavodu, abych zaradil jen je. nebranim se zadnym zmenam v dalsich rocnicich, je to prece jen udelene pro vas, pro bezce

Datum: 22.10.2013

Vložil: Ivo

Titulek: Pravidla a systém bodování PBL

Zdravím Marku
kouknul jsem na průběžné výsledky PBL po 5 závodech. Z mého pohledu je tento systém odměnou běžců za účast v závodech (min. 50 bodů v každém závodu dostanu jen za to, že dojdu do cíle) a žádným způsobem nemotivuje běžce k co nejlepšímu umístění.
Z průběžných výsledků je jasně patrné, že průměrný pravidelný běžec může bez větších problémů PBL vyhrát, i když jeho nejlepším výsledkem bude 15. místo v závodě a druhý nejlepší sice pokaždé skončí na bedně, ale díky dvěna neúčastem nemá šanci bodový rozdíl prvního dostihnout.
Dalším důvodem k zamyšlení nad změnou systému bodování je i fakt, že samotní účastníci závodů jsou mnohdy v domácích závodech nezávodícími pořadateli a nemohou se proto těchto závodů účastnit a bodovat.
Myslím si, že daleko více motivujícím by byl systém průměrování výsledků v závodech, které by více zohlednil pořadí závodníků v jednotlivých závodech.
Vítězem PBL by pak byl skutečně nejlepší běžec.



Přidat nový příspěvek