Ostravský maratón 2016

12.09.2016 09:42

Poslední dobou se ze mne stává specialista na běhy v Ostravě. V neděli 11.9. jsem se s ženou rozhodl výpomoci známým ze Slavkova se štafetou na Ostravském maratónu, protože jim vypadli dva členové z důvodu věku. Musím říct, že jejich volba byla šťastná, oba jsme doběhli v pořádku, jen řádně propocení. V krásném tropickém skoro podzimním dni se v Ostravě odehrávala velká akce, za Novou Karolínou se uskutečnil 55th Ostravský maratón. Součástí závodu byl maratón, půlmaratón, 10km, 5km běh, štafetový maratón a koloběžky. Po první skepsi jsem byl celkem příjemně překvapen – měli pivo, hned jsem si jedno dal, neboť jsem běžel až čtvrtý a měl jsem cca 1,5h čas. Je potřeba dodat minerály.  Prostředí Trojhalí bylo celkem příjemné, ve spodní částí vládl fajn chládek, takže šlo vydržet ty nekonečné minuty než vystartuji.

Odstartoval jsem 1:23h po začátku neb můj předchůdce mě „nepříjemně“ překvapil a zaběhl nám ten den nejlepší čas 23,5 minut, a tak jsem převzal kolík a vydal se na trať. Hned na úvod byl stoupaček a pak hned klesání k řece, pak za Černou loukou směrem na Masarykáč, kolem Bati na Sokolskou třídu přes most na Bazaly pak po slezské straně Ostravy zpět do Karolíny, kde mě už čekala další členka štafety, bohužel stála tak 100m za čarou a už jen tak tak jsem se k ní dobelhal. V první části závodu vládl celkem příjemný stín z okolních budov a běželo se výborně, ovšem po přeběhu řeky začalo tak příjemná spalující výheň, v které jsem si přímo liboval a uvažoval o tom, že si ji užijí trochu déle a půjdu pěšky ba si sednu a budu se chvilku slunit. Odolal jsem a doběhl v čase 26:47 na vzdálenost 5,34km, což byl ten den náš druhý nejlepší výsledek. Radka běžela 6. úsek v čase 31:32, takže si mohla sluníčka užívat o něco déle.

Největší zajímavostí závodu bylo, že vítězem maratónu se stal vodič na 3h, který po doběhu byl velmi zklamán, že nesplnil to, proč tam byl, a to doběhnout závod za 3h. Jeho čas byl 3:16.

Celkově jsem se závodem celkem spokojený a říkám si zdali by nestalo za to, se příští rok třeba domluvit a neudělat společnou štafetu.

 

Tomáš R.

Diskusní téma: Ostravský maratón 2016

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek