Předvánoční čas

19.12.2018 08:45

Pro někoho čas nákupu, pečení cukroví, večírků, pro někoho zklidnění, dojímani s dětmi u betlému...pro některé z nás také čas setkaní na některém ze závodu pořádaných v našem okolí.


O tradičním vánočním běhu v Opavě ví snad všichni, aby taky né, konal se jižpo 45 té ale nebyl jediný. V sobotu se konal v nedalekých Dobroslavicích Běh o vánočního kapra, nemá nijak dlouhou tradici, ale už se pár krát konal, bohužel bez mé učasti. Bohužel pro to, že jsem byl poté co jsme tam s Tomem a Vojtou zavítali nadšen. Skupina místních pořadatelů tam připravila závod jak pro děti tak i pro dospěle. Naprosta pohoda, milá domácká atmosféra, kratší trasy pro děti, 3 km okruh se startem u kuželny, kde bylo zázemi závodu v teple restaurace. Po startu v parku nás stoupání dovedlo do obce, kterou jsme proběhli a po okruhu se vrátili do parku, do cíle závodu. Na vítěze závodut am čekali živí kapři, pro ostatni a děti pěkne ceny, nikdo neodešel s prázdnou. Co mne překvapilo byla nízká učast startujících.

Pokud budu moci, rád se tam za rok vrátim.

V neděli pak dopoledne závod v Opavě, pod vedením Jirky Sýkory, trasa jako obvykle, okruh do Otic a zpět ke školnímu statku. Počasí přjatelné, účast dobrá, pěkný závod. Na víc jsem nečekal, čekala na mne žena a tak jsme pokračovali na vánoční trhy atd.

Následoval přesun do Chlebíčova, tam totiž ve 14 hod. startoval běh O chlebíčovský věnec. Start a zázemi bylo na místním hřišti. Opět startovali děti i dospělí, děcka běhala okruhy po hřišti. Pro veterány a ženy byl připraven kratší okruh obci, na mladé a odvážné pak byl připraven asi 3 km okruh. Počasí už nebylo takové jako dopoledne, začalo foukat..

Udělal jsem dietni chybku a na trzích spořádal celý placek, no bylo to víc trápení než běh a tak jsem obsadil až druhé místo :-)

Vyhlašováni proběhlo v restauraci na hřišti, o startující bylo přikladně postarano, jako i o pořadatelé, ceny byly pěkne, ale co nadělám, auta ještě sama nejezdí a čaj bez rumu, to není ono a když se pak začalo slavit raději jsme jeli domů...

Přeji všem pohodové svátky,

Erich

 

výsledky Vánočního běhu v Opavě

 

Diskusní téma: Předvánoční čas

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek