Zprávy z cest

22.10.2018 05:59

Minulý víkend, 12.-14.10. Jsme s strávili v Luhačovicích, přesněji jen pátek. Počasí bylo nádherné, babí léto a tak jsme s ženou poznávali okolí lázní, obcházeli prameny a popíjeli místní vody. Asi jsem to přeháněl, doporučená dávka pití byla tak 3 deci denně ne 3 litry ale když mě tyhle slané vody tak chutnají...Naplánoval jsem si během pobytu zaběhnout dva závody, v so kros v Kašavě a v ne pak Slovácky běh v Uherském Hradišti.

Start v Kašavě byl až ve 12 hod. A tak jsme před desátou vyrazili, cestou jsme se zastavili ve Slušovicích, dřivějšim socialistickém zázraku, ale už tam z něho moc nezbylo, snad jen ta čtyrproudová přijezdová cesta. Kašava (vesnice roku 2016) leží v oblasti Hostýnských a Vizovických vrchů a tak všude okolo kopce. Závod tvořily dvě trasy, delši 15 km s převýšením 700m +- a kratší 7km 300+-. Protože byl přede mnou ještě závod v Hradišti zvolil jsem kratší verzi. Zázemi závodu bylo v obecním uřadě, o běžce bylo přikladně postaráno. Pro předem přihlášené číslo se jménem, čípy atd. Nejprve, výstřelem z děla odstartovala patnácka, poté se začínali u startovní brány řadit běžci na kratši trase a po deseti minutách i nás vyslal do kopců výstřel. Proběhli jsme obci a vběhli do lesů, zdolávat kopce. Nádherná podzimní příroda, výhledy do okolí, stoupání a také divoké seběhy. V stoupaních jsem ztrácel, ale vše si pak vynahradil z kopcu dolu a tak jsem skončil na 52. místě z 80, takže spokojenost.  Bohužel pro mne pro malou učast sloučili kategorie a tak mi v kat 50+ těsně unikla bedna...

Pak už jen samá pozitiva, nádherná medaile, pivo, stejk, sluncem zalitý areál, restaurace a cukrárna pobliž, takže na své si přišla i žena. Nikdo nepospíchal, ale po vyhlašováni výsledku následovala nekonečná tombola a to už začala žena být nervozni, vyhráli snad všichni, nakonec jsem daroval lístek Jirkovi ze Zlína a nečekal už na další (tetováni za 1500 a další ceny). Zamířili jsme zpět do penzionu a opět korzování a další litry, dokonce jsme v lese, poblíž pramenu Marie, nasbírali hromadu bedl.

Druhý den, ranní procházka lázněmi, doplnit minerální vodu a vyrazit opačným směrem do Hradiště. Tam už probíhaly závody děti, nám ale zbývalo ješte hodně času do startu hlavního závodu. Využilijsme ho na prohlídku centra města a bylo se na co dívat, náměsti, kostely, kašny a malebné nádraží. Startovalo se na náměsti, startovní brána, čípy, velká tabule s časy a jmény, pro starší běžce známy moderátor Rýdlo...jinak zklamáni, proti Kašavě, kde to nemělo chybu. Stánek, kde vydávali čisla a čípy, chvíle čekáni a nic. Veterání běželi 5 km, čtyři okruhy, mladí 10 km a 8 okruhů. Běželo se v centru, rovina, brzo mne začali předbíhat o kolo, byl jsem rád, když bylo po všem. Hned po doběhu sundat číp, konec. Nebylo tam žádné občerstvení, ani voda...61. Ročník, asi se vyřádili před rokem, kdy to bylo kulaté, trapné, divné, to se hned tak nevidí, na každém vesnickém závodě je o běžce lépe postaráno.

Na nic jsme už nečekali a přes Zlín mířili domů. Ve Zlíně jsem ještě neběhal, Jirka Prokop tam pořádá spoustu závodu, tak snad příště (běhy Zlin). Šok pro mne nastal, když jsem vlezl na váhu, dvě kila na víc!! Vysvětlenim je minerální voda, kterou jsem nezřízeně popíjel, sodík zadržuje vodu :-)

 

Erich

 

Diskusní téma: Zprávy z cest

Datum: 23.10.2018

Vložil: Jirka

Titulek: Nový radar

Ahoj závodníci , dávám na vědomi informaci o novych stacionarnich radarech v HLUCINE ! od 3 nebo 4.11. Bude v provozu usekove měření ve směru na Dehylov i do Hlucina. Na zemi jsou lajny a kamery jsou na sloupu vidět . Ten z Hlucina. A Dehylov začíná u kaplička na ul. Celní kousek za Lidlem !
Tak všichni bacha a nohu z plynu !J.

Přidat nový příspěvek