Fachman a Přerovec za námi, Slavkov, Silesia, Mikeska a Kobeřice před námi.

13.10.2015 10:43

Září a říjen platí na opavsku za běžecky "nabité" měsíce a organizátoři musí v tomto období "bojovat o zákazníka". Úspěšně máme za sebou Fachmana a Krosový přebor a již tuto sobotu pokračujeme ve Slavkově, kde se odehraje 46. ročník Běhu slavkovským lesíkem. Tento závod je velice zajímavý, jednak je nejstarší na opavsku, běží se intervalovým způsobem a startovné je pouhých 10 Kč. Distance jsou různé, nejdelší je 8,1 km.

Příští sobotu startuje v Kylešovicích Silesia Hervis Kross. Za organizací této akce stojí BSC Opava pod vedením Michala Hájka, atleti mají na výběr ze dvou tras - 12 a 23 km, a zvláště ta delší, provede běžce nejkrásnějšími místy v okolí Hradce nad Moravicí a Raduně. Prezentovat se budeme v Kylešovicích, ale start proběhne v Raduni pod zámkem! Na tento závod je možno využít předregistrační systém který již běží!
Ve stejnou dobu a ve stejném městě startuje memoriál Stanislava Mikesky - šestikolový běh na 10 km, start je před obchodním centrem Breda a opavští běžci mají tedy na vybranou - kros nebo městský běh.

Neděle 25.10. je vyhrazena Kobeřickému půlmaratonu, běží se okruhy obcí a za startovné 50,- Kč si můžem otestovat jak na tom skutečně jsme, jedná se totiž o úředně zaměřenou trasu!!! Akci pořádají kobeřičtí atleti v čele s Honzou Urbišem.
Výběr je tedy velký, ale určitě si každý najde ten svůj běh. Běhy na opavsku jsou nezávislé, nejsou součástí "běžeckých řetězců",připravili je pro vás ryzí běžečtí nadšenci a za přijatelné startovné můžete  prožít spoustu pěkných běžeckých zážitků.


Více informací najdeš v kalendáři akcí.


K.M.st.