Memoriál otce Jožky - Stěbořice

10.05.2015 12:52

V pátek 8. května ve svátečním dni uspořádali ve Stěbořicích 2. ročník memoriálu otce Jožky (oblíbeného místního faráře, který zahynul na dovolené po úderu bleskem), v přespolním běhu v okolí Stěbořic. Závod má dvě tratě, delší měří kolem 10,5 km a kratší asi 4,5 km a start byl v nezvyklou dobu 15.00 hod. Do závodu se ve všech kategorií přihlásilo přes 300 závodníků. Start, cíl i veškeré skromné zázemí je u místního kostela.

   Bylo hezky, takže jsem vyrazil s celou rodinou. Již při příjezdu nás organizátoři nasměrovali na místo, kde můžeme zaparkovat . Prezentace proběhla hladce, bez čekání, krátké rozběhnutí, protažení a jde se na start. Protože startují všechny kategorie včetně dětí najednou, nacpal jsem se po loňských zkušenostech dopředu, aby se mi pomalejší děti nepletly pod nohama. Trasa závodu vedla většinou po místních polních cestičkách, jen pár úseků bylo asfaltových. Trasa byla výborně značena, na hlavních odbočkách stáli pořadatelé a také měli připraveny  dvě občerstvovací stanice. Protože se závodu nezúčastnila většina známých elitních běžců, tak jsem se pohyboval v popředí závodu a nakonec doběhl na pro mě krásném 7. místě.

   Po doběhnutí obdržel každý účastník obloženou bagetu a vodu. V areálu kostela se čepovalo pivo , prodávaly se langoše, bramboráky, párky v rohlíku atd. Protože v rámci uctění památky otce Jožky také pořádali koncert pop.hudby, tak všichni závodníci měli na tento koncert vstup zdarma.

   Kdybych jel sám, tak bych hned po závodě odjel domů, protože na vyhlášení nemusím čekat (tak dobrý nejsem, abych byl na bedně), ale děti si chtěli ještě pohrát na prolézačkác , potom chtěli bramborák , párek v rohlíku a tak jsme vydrželi až do vyhlášení výsledků, které se trošku zpozdilo a to se vyplatilo. Můj osmiletý syn, který běžel kratší 4,5 km trať se k našemu velikému překvapení umístil na druhém místě v kategorii chlapců do 15 let.

    Pořadatele musím pochválit za pěknou trať a dobře zorganizovaný závod a těším se na příští ročník.

Fery

Anketa

Hodnocení závodu (max.5*)

***** (25)
27%

**** (16)
17%

*** (19)
20%

** (18)
19%

* (16)
17%

Celkový počet hlasů: 94

Diskusní téma: Memoriál otce Jožky - Stěbořice

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek