Pietrowice Wielkie

11.01.2015 10:08

V sobotu 10.1.2015 jsem se spolu s K. Michalčíkem st. a E. Rinkou vydal na závod za hranice naší vlasti do Polska. III. ročník závodu  pořádal nám známí běžec Robert Antczak, který se účastní mnoha běhů v našem opavském okrese,  v městečku Pietrowice Wielkie, kousek za hranicemi, takže to od nás není daleko. Start závodu byl pro nás v nezvyklou dobu 12.00 hod.

    Zázemí závodu má Robert v místní škole a musím říct, že celou organizaci mají zvládnutou na výbornou. V tělocvičně probíhala prezentace a po skončení závodu i vyhlašování  vítězů. Na to jsme, ale nemuseli čekat, protože zas tak dobře jsme to nezaběhli. V menším gymnastickém sále měli připraveno občerstvení  pro závodníky  a v další místnosti (snad jídelna) si mohl kdokoli  zakoupit kávu, čaj, nebo zákusek před i po závodě. Závodu se zúčastnilo 165 místních, přespolních a přeshraničních  atletů. Prezentace proběhla bez problémů , start přesně v 12.00 hod., po doběhu jsem se stihl i osprchovat, potom jsme si dali chutnou klobásku  a kolem 13.30 hod. již byly vyvěšeny výsledky závodu , takže jak říkám organizace šlapala na výbornou.

    Samotný závod byl dlouhý 10. km s mírným převýšením a start i cíl byl na cestě  před vchodem do školy. Po zahřívacím malém okruhu v bloku kolem školy nás trasa zavedla do polí a luk na šotolinové a asfaltové vedlejší cesty v blízkém okolí  Pietrowic , kolem výrobního areálu hlavního sponzora závodu zpět do Pietrowic a po okrajové části městečka se trasa v posledním kilometru napojovala na začátek závodu a hurá do cíle. V tom závěrečném úseku (a tedy také již po startu) jsme museli  proběhnout asi  400 m po polní cestě a díky skoro jarnímu počasí a proběhnutí 160 lidí se tento bahnitý úsek  stal nejobtížnější. V příštím roce by už snad i v této části měla být udělaná nová šotolinová stezka.

     Na naše umístění v tomto závodě se můžete podívat do rubriky „ VÝSLEDKY“, ale nejsou až tak důležité , protože běháme hlavně pro radost.

Fery