V sobotu je velký výběr: Hlučín, Opava, Mniší.

17.08.2016 21:26

 

 

V sobotu 20.8. se konají na opavsku dvě běžecké akce. V Hlučíně startuje svým způsobem na okrese ojedinělá akce - Noční běh Hlučín. Startuje se ve 21,00 v areálu Hlučínské štěrkovny, jedná se o krosový noční běh, proto jsou nutné čelovky. Startovné je přátelské - 50,- Kč a na tento noční zážitek vás zve neúnavné pořadatelské duo Gabriela Svačinová a Petr Breitkopf.

 

Zcela nový běh startuje v Opavě, dle propozic se bude jednat o City trail na 10. km. Pořadatelem této akce je nákupní centrum Breda, běží se městem, směrem k nábřeží, ke stříbrnému jezeru a zpět do nákupního centra. Na běh probíhá na opavsku poměrně masivní propagace, pořadatelé do toho jdou razantně. Co se dá od tohoto běhu očekávat? Nechme se překvapit a počkejme si do soboty. Na běh jsou přihlášeni taky naši dva členové a zcela jistě podají zprávu ze závodu. Jeden primát má tato akce ale již nyní - startovné na tento běh je nejdražší na opavsku. Věřím, že to bude taky nevšední běžecký zážitek.

 

Mniší je vesnička u Hukvald a v sobotu dopoledne tam startuje Běh oborou. Jedná se o poměrně náročný běh Hukvaldskou oborou na 10. km, trasa je kopcovitá a pořadatelem je známý běžec Jirka Bednařík.

 

Propozice - kalendář akcí, resp. MK Setl